Beşiktaş’ta Gayrimenkul Yatırımı İçin Bunlara Dikkat!

  • 24.02.2023

Beşiktaş’ta Gayrimenkul Yatırımı İçin Bunlara Dikkat!


İstanbul’un gayrimenkul yatırımında en gözde ilçelerinden biri olan Beşiktaş, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Boğaz hattında olması, merkezi noktalara yakınlığı, elit ve sakin yaşam sunan konumuyla her dönem İstanbul’un en değerli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ta pek çok yatırım fırsatı bulunuyor. Beşiktaş’ta gayrimenkul tercihlerinde Bebek, Ortaköy, Arnavutköy, Etiler, Levent, Yıldız, Ulus, Akatlar, Balmumcu, Nispetiye öne çıkıyor. Beşiktaş’ta konutların ortalama geri dönüş süreci 25 yıl civarı. 


Beşiktaş’ta gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler nelere dikkat etmeli? 


Yatırımcıların kendileri için uygun fırsatları ilçedeki satılık gayrimenkulleri tek tek gezerek bulması maalesef mümkün değil. Beşiktaş’ta yatırım yapmayı düşünenlerin ilk dikkat etmesi gereken en önemli husus profesyonel hizmet sunan gayrimenkul şirketleri ile çalışmak olmalı. 


Yatırımcılar, satın alma sürecinin hızlı ve güvenilir tamamlanması için referansları olan Beşiktaş gayrimenkul ofisi ile çalışmayı önemsemeli. Bölgeyi iyi tanıyan ve geniş bir portföyü olan Beşiktaş emlak ofisi ile çalışmak beklentilere en uygun gayrimenkulun daha kolay bulunması açısından önemlidir.


Bunun yanında kaliteli hizmet ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve atılacak her adımı yatırımcılar ile paylaşan Beşiktaş emlak ofislerinin tercih edilmesi herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına büyük önem taşıyor.






Yatırımların dikkat etmesi gereken diğer hususlar ise şunlar;


Lokasyon:Beşiktaş’ın popüler noktalarındaki gayrimenkullerin fiyatları merkeze uzak yerlere oranla daha yüksek olacaktır. Yatırımcıların bütçelerini en iyi şekilde değerlendirmeleri adına yapabilecekleri diğer harcamaları da (Tadilat, dekorasyon, restorasyon vb.) düşünmeleri gerekiyor. 


Yapı türü ve kullanım amacı:Satın alınacak yapı hangi amaç için kullanılacak? Konut mu? İş yeri mi? Oturmak amacıyla mı? Kira geliri elde edilmek isteniyorsa ticari birimlere ve tercih edilen bölgelerdeki konutlara yönelmekte fayda var.


Fiyat:Yatırımın kazançlı olması açısından en önemli faktörlerden biri fiyatlandırma. Satın alınacak gayrimenkul ile aynı lokasyonda bulunanların fiyatları mutlaka incelenmeli. Nakit alınacaksa pazarlık ve fiyat teklifi mutlaka yapılmalı. Kredi ile satın alınacaksa en cazip kredi faiz oranlarını sunan bankalar ile satın alma sürecinden önce iletişime geçerek kredinin hızlı bir şekilde onaylanması sağlanmalı.


Masraflar:  tapu masrafı, tadilat masrafı, aidat vb. ödemeler konusunda da satın alma sürecinden önce bilgi sahibi olmak gerekiyor. Böylece sürpriz masraflarla karşılaşmadan ve bütçeyi aşmadan satın alma sürecini tamamlamak mümkün oluyor. 


Beşiktaş’ta konut ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsanız bu konuda geniş bir pörtföye sahip, profesyonel danışmanlarıyla hizmet veren Redstone İCG Gayrimenkul’den destek alabilirsiniz. 


Lüks gayrimenkul pazarlaması konusunda uzman olan Redstone, bölgede yatırımcıların beklentilerine ve bütçelerine en iyi şekilde cevap vermek için profesyonel bir yaklaşımla hareket ediyor. Doğru ve kazançlı yatırım konusunda şeffaf hizmetler sunan Redstone İCG Gayrimenkul müşteri memnuniyetini her zaman üst seviyede tutmaya özen gösteriyor.



Hizmet Talep Formu

Paylaş