Beyoğlu’nda Gayrimenkul Yatırımı Kazandırıyor

  • 12.03.2023

Beyoğlu’nda Gayrimenkul Yatırımı Kazandırıyor

Tarihi dokusu ve merkezi konumuyla İstanbul’un en popüler ilçelerinden biri olan Beyoğlu, yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da ilgisini çekiyor. 


Eski ve tarihi özelliklere sahip yapılar açısından son derece zengin olan Beyoğlu’nda eski binalar restore yoluyla baştan aşağı yenileniyor ve bu şekilde satışa çıkarıyor. 


Yenilenen yapılar yaşam alanı ya da ofis olarak kullanılıyor. Restore edildikten sonra bambaşka bir görünüme sahip olan bu yapılar bölgede yaşamak isteyenleri ve iş kurmak isteyenlerin de yoğun ilgisini çekiyor.


Beyoğlu’nda Cihangir, İstiklal Caddesi ve yakın çevresi, Fındıklı, Tophane ve Galata gibi lokasyonlar yatırımcıların en gözde yerleri arasında bulunuyor. Buralardaki tarihi ve yenilenen yapılarda pek çok şirket, ajans ve diğer iş kollarında faaliyet gösteren işletmere ait ofisler de bulunuyor. 


Cihangir, İstiklal Caddesi, Galata aynı zamanda bölgenin en gözde kültür-sanat lokasyonu olarak da ilgi çekiyor. Asmalı Mescit, Karaköy ise eğlence ve gece hayatının son yıllarda en çok tercih edilen yerleri arasında yükseliyor.


Dolapdere ve civarı da son yıllarda otel yatırımlarıyla gelişiyor. Bölgede farklı konseptlerde ve donanımda pek çok otel ve turizm tesisi yükseliyor.


Beyoğlu’nda bu yerlerin yanında Şişhane, Tomtom, Kabataş, Talimhane, Kasımpaşa, Firuzağa, Çukurcuma, Piyalepaşa, Gümüşsuyu gibi yerler de gayrimenkul yatırımcılarının ilgilendiği lokasyonlar arasında öne çıkıyor.


Beyoğlu’nda gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları


Tarihi dokusu: İstanbul’un en tarihi ilçelerinden biri olan Beyoğlu tarihi dokusuyla öne çıkıyor. İlçedeki binaların kendine has mimari özelliklere sahip olması, inşa edildiği dönemi en iyi şekile yansıtması yatırımcıların da ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor. 1800’lü yıllardan itibaren Türkiye’nin eğlence, kültür, sana etkinli yeme-içme ve gezi amaçlı en yoğun ziyaret alan ilçesi olan Beyoğlu genç nüfusun vazgeçilmez güzergahlarından biri oluyor.


Merkezi konumu:İstanbul’un göbeği olarak tabir edilen eşsiz konumuyla her zaman değerli olan ilçe gayrimenkul yatırımcılarının İstanbul’da konut ya da ticari birim almak için en çok tercih ettiği yerlerden biri oluyor. Beyoğlu, İstanbul’un popüler diğer ilçeleriyle de komşu konumda olduğundan dolayı daha fazla tercih ediliyor.


Ulaşım ağı açısından zengin oluşu:Zengin bir ulaşım ağına sahip ilçeden İstanbul’u diğer noktalarına ulaşım kolay sağlanıyor. Metro, tramvay, füniküler, şehir hatları vapurları, otobüs ve nostaljik tramvay gibi pek çok farklı ulaşım seçeneği ile ulaşım kolaylaşıyor.


Eğlencenin merkezi olması: Beyoğlu uzun yıllardır Türkiye’de eğlence ve kültür sanat aktivitelerinin merkezi konumunda yer alıyor. İlçede pek çok eğlence, kültür sanat mekanı kültür ve sanat tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Her yıl pek çok ulusal ve uluslararası aktiviteye ve etkinliğe ev sahipliği yapan Beyoğlu’nda gayrimenkul yatırımcıları satın alacakları mülkleri bu amaçla da kullanabiliyor.


Yatırım getirisinin yüksek olması: İstanbul’da konut ve ticari birim açısından yatırım getirisi en yüksek ilçelerden biri olan Beyoğlu’nda hem satılık hem de kiralık mülkler yatırımcılara her zaman kazandırıyor. İlçede gayrimenkul fiyatları ve kiralar sürekli yükseliş trendinde olduğundan dolayı yatırımların uzun vadede zarar etmesi mümkün olmuyor. Eski yapıların restore edilerek satılması yüksek karlılık açısından da yatırımcılara önemli bir avantaj sağlıyor.

Beyoğlu’nda gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorsanız bölge son derece aktif olan ve emlak piyasasını iyi analiz eden Redstone İCG Gayrimenkul’ün profesyonel ekibinden destek alabilirsiniz. Redstone İCG Gayrimenkul, Beyoğlu’ndaki yatırım fırsatlarını en yakından takip eden uzman danışmanlarıyla hizmet veriyor.

Beşiktaş’ta Gayrimenkul Yatırımı İçin Bunlara Dikkat!


Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınız veya ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net

Hizmet Talep Formu

Paylaş