Kıbrıs’ta Döviz Kira Getirili Projeler Yatırımcıların Gözdesi

  • 24.02.2023

Kıbrıs’ta Döviz Kira Getirili Projeler Yatırımcıların Gözdesi

Kıbrıs'tan ev alanlar ömür boyu Döviz Kira Getirisine sahip oluyor

Konut yatırımında son yıllarda en gözde lokasyonlardan biri olan Kıbrıs’ta döviz kira getirili projeler yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Kıbrıs’ın popüler noktalarında hayata geçirilen markalı konut projeleri, birçok sosyal donatıya sahip olduğundan yatırımcılara önemli avantajlar sağlıyor. Markalı projelerden konut satın alan yatırımcılar daha kolay kiracı bulabiliyor. Bunda Kıbrıs’ta kiralık konut arayanların da önceliği markalı projelerden yana kullanması önemli bir rol oynuyor. 


Kıbrıs’ta gayrimenkul piyasası son yıllarda hızla büyüdüğünden dolayı prim yapabilecek bölgelere yönelmek ilk tercih oluyor. Şehir merkezine yakın, kiralık konut açısından da talep gören bölgeleri değerlendirmek yatırım getirisi açısından büyük önem taşıyor.






Son yıllarda birçok yeni konut projesinin hayat geçirildiği Kuzey Kıbrıs’ta Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, İskele, Gazimağusa konut yatırımında en gözde yerler oluyor. Üniversitelere, turistik lokasyonlara, alışveriş merkezlerine yakın konumda bulunan gayrimenkuller, şehirden uzak sakin noktalara göre daha yüksek kira geliri sağlıyor.

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı düşünenler, hem kazançlı bir yatırım hem de döviz kira geliri elde etmek için bu lokasyonlara yöneliyor. Buralarda satılan konutların amortisman süreleri kısa olduğundan dolayı yatırımı daha kısa sürede amorti etmek de mümkün oluyor. 


Kuzey Kıbrıs’ta emlak alım, satım ve kiralama işlemleri sterlin üzerinden yapılıyor. Kira fiyatlarının sterlin üzerinden dönmesi, yatırımcıları enflasyon risklerine karşı da koruyor. Döviz ile kira geliri elde etmek, yerel para birimlerine oranla dalgalanmalardan uzak ve yüksek gelir sağladığından son yıllarda daha fazla tercih ediliyor. Özellikle Türk gayrimenkul yatırımcıları, kur farkından dolayı Kıbrıs’ta sahip oldukları gayrimenkullerden yerel para birimine göre daha fazla getiri sağlıyor. 


İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde satın alınan konutların amortisman süreleri ortalama 25 yılı buluyor. Bu süre Kıbrıs’ta merkezi noktalarda bulunan konutlar için 10-15 yıl oluyor. Kıbrıs’tan konut satın alanlar hem konut değer kaybı yaşamamış oluyor hem de döviz ile kira alarak yatırımlarını kısa sürede amorti edebiliyor. 


Gayrimenkul uzmanları döviz ile kira avantajından dolayı Kıbrıs’ın konut yatırımında daha fazla tercih edileceğini belirtiyor. Son yıllarda Türk inşaat şirketlerinin de Kıbrıs’ta markalı konut projelerini hayata geçirmeye başlamaları, Türk yatırımcıları buraya daha fazla yönlendiyor. Döviz ile kira geliri elde etmek kur farkından dolayı Türkiye’ye oranla pek çok yatırımcıya cazip geliyor.


Kıbrıs’tan ev satın almak isteyen yatırımcıların gelecek vadeden lokasyonlara yatırım yapması, yatırım sürecinde profesyonel destek almaları büyük önem taşıyor. Kıbrıs gayrimenkul piyasası ve yasal prosedüre hakim gayrimenkul şirketleri ile çalışmak sürecin kısa sürede sonuçlanmasında önemli oluyor.




Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı, Kıbrıs’tan konut satın almak konularında profesyonel ekibiyle özel çözümler sunan Redstone İCG Gayrimenkul, yatırımcılara her aşamada destek olup beklentilerine uygun bir şekilde hareket ediyor.


Siz de Kıbrıs’ta konut satın alarak yatırımlarınızı yüksek getiri elde edecek şekilde değerlendirmek istiyorsanız Redstone İCG Gayrimenkul ekibinden destek alabilirsiniz.




 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net







Hizmet Talep Formu

Paylaş