Kuzey Kıbrıs, Gayrimenkul Yatırımcılarının Gözdesi

  • 24.02.2023

Kuzey Kıbrıs, Gayrimenkul Yatırımcılarının Gözdesi

Kıbrıs, gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Kıbrıs) hem Türk hem de yabancı konut yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği lokasyonlar arasında yer alıyor. 



Sıcak Akdeniz iklimi, güneşli havası, plajları ve zengin otel seçenekleriyle tatilcilerin vazgeçilmez yerlerinden biri olan Kıbrıs, birçok özelliğiyle yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. 


Doğası, elverişli yaşam koşulları ve eğitim açısından pek çok nitelikli kuruma sahip olması Kıbrıs’ı hem yaşam hem de yatırım açısından cazip kılıyor. Lefkoşa, Girne, Gazi Mağusa, Kıbrıs’ta ev satın almak isteyenlerin tercih ettiği şehirler oluyor. 

Tüm dünya Kıbrıs’ta Gayrimenkul Yatırımı Yapıyor


Kıbrıs’ta konut yatırımında Türkler, İngilizler, Almanlar ve Ruslar öne çıkıyor. Avrupa ülkelerine göre satın alma maliyetinin düşük olması ve pek çok yeni projenin hayata geçmesi Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapmayı cazip hale getiriyor.


Kıbrıs’ta konut yatırımı için en popüler yerlerden biri olan Girne eğitim, turizm, eğlence ve sosyal imkanların fazla olmasından dolayı daha çok öne çıkıyor. 


Girne’de markalı konut projelerinin son yıllarda daha çok artmasıyla birlikte pek çok yatırımcı buradan gayrimenkul sahibi olmak için Kıbrıs gayrimenkul pazarına hakim profesyonel emlak danışmanlarıyla çalışma yoluna gidiyor. Buradan satın alınan konutlar için 

amortisman süresinin ortalama 10-13 yıl olduğu belirtiliyor.


Kıbrıs’ta ev almak isteyenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Konut almak isteyenler yabancı statüsünde bulunduğundan dolayı bir adet satın alma hakları bulunuyor. Satın alma sürecinde bazı izinlerin alınması gerekiyor. Herhangi bir pürüz çıkmadığı takdirde satış kontratında yer alan tutar üzerinden belli bir oranda pul ücreti ödeniyor. 





Türk yatırımcılar Kıbrıs’ta gayrimenkul almak istiyor


Kıbrıs’ta konut satın almak isteyenler arasında Türk vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Kıbrıs’ta inşaat sektörünün önde gelen firmalarının da Kıbrıs’ta konut projeleri geliştirmeleri yatırımcılara güven veriyor. 


Türk yatırımcılarının Kıbrıs’tan ev almak istemelerinde eğitim faktörü daha fazla öne çıkıyor. Eğitim kurumları açısından son derece zengin olan Kıbrıs’de üniversiteler ve yabancı dil eğitimi seçenekleri aileleri çocuklarının daha iyi eğitim alması için bu ülkeye yönlendiriyor. 


Kıbrıs’ta gayrimenkullerin kira açısından da tatminkar gelir sağlaması, amortisman süresinin kısa olması ve mülklerin döviz odaklı değer kazanmasının buraya ilgiyi daha da artırması bekleniyor.

Kıbrıs’ta konut satın almak isteyenler nelere dikkat etmeli?


Kıbrıs’ta konut satın almak isteyen yatırımcıların satın alma sürecinde güvenilir inşaat firmalarını ve gayrimenkul danışmanlarını tercih etmeleri büyük önem taşıyor. 


Bölgede uzun süredir faaliyet gösteren inşaat firmaları ve gayrimenkul şirketleri ile çalışmak satın alma sürecinin sorunsuz tamamlanmasında önemli bir husus oluyor.


Satın alınacak mülk konusunda ihtiyaçların önceden belirlenmesi önem kazanıyor. Daire mi, müstakil ev mi yoksa villa mı? Konut tipini belirlemek beklentilere uygun konutun kısa sürede satın alınmasında önemli bir aşama oluyor.


Bunun yanı sıra konut satın alırken yapının ruhsat ve iskan durumu, tapu süreci, ödenmesi gereken vergiler, oturum amaçlı alınacaksa oturum izni ile ilgili işlemler hakkında da detaylı bilgi sahibi olmak gerekiyor.


Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorsanız profesyonel emlak danışmanlarıyla çalışmanız büyük önem kazanıyor. Redstone İCG Gayrimenkul, Kıbrıs’tan konut satın almak isteyen yatırımcıların işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması konusunda profesyonel danışmanlarıyla hizmet sunuyor. 


Kıbrıs’ta kazançlı gayrimenkul yatırımı ve güncel fırsatlar hakkında Redstone İCG Gayrimenkul ekibiyle dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

Hizmet Talep Formu

Paylaş